Biologisch Desembrood

We hebben in januari 2011 een moederdesem gestart, als je daar lief voor bent kun je het na 10 tot 12 dagen  toevoegen aan een mengsel van Tarwemeel, Guérandezout en water. Hier maken we geweldig lekker brood van. Bij het moederdesem voegen we iedere dag meel en water toe, zodat het ‘in leven’ blijft en we dagelijks Desembrood kunnen maken. Klik op de link voor een filmpje van dit levende desem http://www.youtube.com/watch?v=jzq5hHfljgs We maken meerdere soorten: Volkoren, Wit, Meergranen, Spelt , Müsli, Rozijnen en ook wit en bruin met Sekowadesem. Dat is een desem met als oorsprong erwtenmeel, mais en honing.

Als u in onze winkel komt, mag u proeven. U wordt er vast verliefd op!

desembrood 002 (Large)_thumb desembrood 003 (Large)_thumb desembrood 001 (Large)_thumb

Na het 45 minuten kneden, laten we het deeg 2 uur rusten, wegen het af, weer een poos rust en vervolgens leggen  we de deegstukken in een rieten mand(je) de Müslibolletjes gaan op de bakplaat. Dan gaat het 24 uur narijskast in.

desembrood 008 (Large)_thumb desembrood 012 (Large)_thumb desembrood 013 (Large)_thumb

Na het rijzen, leggen we de gerezen deegstukken op een ‘inschietapparaat’ snijden het in en vervolgens gaat het in de oven.

desembrood 015 (Large)_thumb

Dankzij het gebruik van het ‘inschietapparaat’ kunnen we 1 bakruimte tegelijk in zijn geheel vullen.

desembrood 020 (Large)_thumb Wel leuk dat we het bakproces via de ovendeur kunnen volgen.

desembrood 019 (Large)_thumb desembrood 024 (Large)_thumb

oerdesem 23-02-2011 002 (Large) oerdesem 23-02-2011 010 (Large)

Het eindresultaat: een assortiment geweldig lekker Desembrood.